1: Behandelen jullie iedereen?

Wij geven onze klanten de garantie dat hun tattoeages helemaal weggaan. Daarom kunnen wij helaas de volgende gevallen niet behandelen:

  1. Tatoeages die elders al eens zijn behandeld, behandelen wij niet. Wij willen van het begin tot het eind verantwoordelijk zijn voor het resultaat. Daarbij komt: om de garanties die wij bieden waar te kunnen maken, is het van belang dat wij de tatoeage in originele staat zien.
  2. Permanente make-up behandelen wij niet, omdat wij het riskant vinden. De samenstelling van pigmenten van tattoo inkt en permanente make up inkt zijn niet hetzelfde. De kans bestaat dat PMU pigmenten gaan oxideren en daardoor gitzwart kleuren. Deze verkleuring is met geen laser meer weg te halen. Vandaar dat wij dit risico niet willen nemen.
  3. Het behandelen van gekleurde tatoeages doen wij niet meer. Het duurt namelijk bijna 2x zo lang als een zwarte tattoo. Tevens is het van essentieel belang dat je je tattoo gedurende het hele behandelplan uit de zon houdt.
   Dit blijkt in praktijk onmogelijk. Het feit dat ervoor hebben gekozen om geen kleur meer te verwijderen, betekend niet dat het niet kan……. alleen doen wij het niet meer.
  4. Tijdens het aanbrengen van een tattoo wordt met een naald de inkt en pigmentstof onder de huid aangebracht. Als dit te diep is gedaan of als er extreme inkt- en pigmentstoffen zijn gebruikt dan wordt het verwijderen veel moeilijker. Vandaar dat ik tatoeages in deze vorm niet meer behandel.

2. Doet het laseren pijn?

Iedereen heeft een andere pijngrens. Sommige mensen ervaren snel pijn, anderen minder snel.
Als je de reviews leest zie je dat veruit de meerderheid het mee vindt vallen. Sommigen zeggen zelfs helemaal geen pijn te voelen.

Het gevoel hangt sterk af van de plek waar de tattoo zit. Heb je een tattoo op je ribben of op je vingers? Dan is dit gevoeliger dan op je schouder of op je bovenarm. Onze klanten omschrijven het gevoel bij het laseren vaak als een elastiekje dat tegen je huid wordt geschoten.

3. Is ‘pijnvrij laseren’ mogelijk?

Jazeker, vanaf 1 september 2018 geven wij de “pijn-vrij” service. Hierin gebruik je ruim een uur vóór de behandeling een speciale verdovende zalf. Wij kunnen dat ook voor je doen.

Het is belangrijk dat je dan zorgvuldig de volgende stappen doorloopt:

  1. Bereid je goed voor op de behandeling.
  2. Breng de zalf ruim 1 uur van tevoren aan.
   Let op: breng je de zalf te laat aan, dan werkt het niet!
  3. Breng de zalf 1 mm dik aan.
   Let op: breng je de zalf te dun aan, dan werkt het ook niet!
   Wrijf de zalf vooral niét uit.
  4. Plak dit daarna luchtdicht af met huishoudfolie en tape het af..
  5. Wij raden je aan om alles eerst een keer uit te proberen voor je behandeling.
   Zo kan je zelf ervaren of jouw huid aan een uur van tevoren tijd genoeg heeft en/of je de zalf misschien nog dikker moet aanbrengen.
  6. Doe je alles volgens aanwijzingen: dan werkt het waanzinnig en voel je gegarandeerd niets!

4. Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

75% van al onze klanten is bij ca. 9 behandelingen klaar… Het kunnen er 3 meer of minder zijn.

Het aantal behandelingen die je nodig hebt is onder andere afhankelijk van de volgende factoren:

 • De kwaliteit van de inkt?
 • Hoe diep is de tattoo gezet?
 • Hoeveel inkt is er gebruikt?
 • Hoever is de tattoeage al vervaagd?
 • Hoe oud is de tattoo
 • Hoe reageert je huid na de behandeling?
 • Hoe is het met jouw afweer systeem gesteld?
 • Op welke plek zit je tattoo?

5. Hoe lang duurt het voor ik van mijn tattoo weg is?

75% van al onze klanten is na ca. 1,5 jaar klaar. Soms al een half jaar eerder soms een half jaar later

Je wilt uiteraard zo snel mogelijk van je tattoo af. Logisch. Alleen kan je onmogelijk het proces versnellen. Je kunt niets doen waardoor je tattoo sneller verdwijnt. Je zult dus moeten neerleggen bij het feit dat je van je tattoo af kan, maar dat het proces zich niet laat haasten.

6. Hoeveel weken moet er tussen de behandelingen zitten?

Wij adviseren 8 weken of langer. Korter is absoluut zinloos. Eigenlijk is de regel: hoe langer de tijd tussen de behandelingen, hoe beter! Je lichaam heeft namelijk tijd nodig om de inktdeeltjes zelf op te ruimen. Niets kan dit proces versnellen. Hoe langer je je lichaam de tijd geeft om de inktdeeltjes af te voeren, hoe meer resultaat je van de behandeling hebt.

Wij krijgen wel eens vragen waarom dit bij andere klinieken korter is. De eerlijke reden? Omdat dit goed is voor de omzet van de behandelaar. Jouw tattoo gaat er niet sneller van weg.

7. Krijg je littekens of pigment verlies?

Nee, absoluut niet. Tenzij je de nazorg instructies of behandel advies niet naleeft. In deze twee filmpjes laten wij zien hoe onze laser van het merk “Quanta Q-Plus C System” in zijn werk gaat. Het richt zich volledig op de inkt van de tattoo en beschadigt de huid niet. Hierdoor houd je er geen littekens aan over op zowel een blanke of donkere huid.

8. Kun je tatoeages behandelen op een donkere huid?

Ja, wij zijn gespecialiseerd in het behandelen van de getinte of donkere huid.

Bekijk hier een van de vele filmpjes!

Onze laser beschadigt geen pigment, waardoor je ook geen blijvende “witte” vlekken krijgt. Soms krijgt iemand na de behandeling wel ( tijdelijke ) witte plekjes. Wacht in dat geval met de volgende behandeling totdat dit is hersteld. Bij de één duurt dit wat langer dan bij de ander. Het kan 2 maanden duren en in uitzonderlijke gevallen 2 jaar plus. Dit hangt o.a. af van waar de tattoo zich bevindt en hoe snel je lichaam zelf herstelt.

Belangrijk: sommige mensen met een getinte of donkere huid hebben hypopigmentatie.

Dit betekent dat je na een wondje een donker vlekje overhoudt. Als je dit hebt, is de kans groot dat je na het laseren ook deze donkere plekjes krijgt. De keuze is in dat geval aan jou: óf je houdt je tattoo óf je laat hem verwijderen en je neemt eventuele donkere plekjes voor lief

9. Wat zijn de risico’s?

De een heeft totaal nergens last van de ander heeft last van een of meer van de onderstaande punten:

Bloeduitstorting:

je kan meteen na de behandeling of in de dagen erna, last krijgen van bloeduitstorting. De huid kan er in sommige gevallen erg onrustig ( rood & paars ) uitzien. Zeker wanneer je aspirine hebt gebruikt, bloed verdunners neemt of alcohol hebt gedronken de avond voor je behandeling. Geen zorg: alles trekt vanzelf weer weg en je ziet er niets meer van. Belangrijk is wel dat je consequent blijft smeren met Alhydran tot de huid weer helemaal rustig is.

Puntbloedingkjes:

Heel soms krijgt iemand puntbloedinkjes. Net als je een pukkeltjes iets te hard hebt uitgeknepen, kan er na de behandeling een klein beetje bloed in je verbandje zitten. Dit worden vaak kleine korstjes en verdwijnen vanzelf weer. Het kunnen tijdelijk witte plekjes worden. Wacht met je volgende behandeling tot deze helemaal zijn weg getrokken. Uiteraard niet aan de korstjes krabben, want dan kan je wel degelijk littekentjes krijgen. Plak er voor het slapen altijd een pleistertje over heen, om te voorkomen dat je toch krabt in je slaap.

Jeuk:

het behandelde gebied kan behoorlijk gaan jeuken. Het spreekt voor zich dat je niet moet krabben wanneer je korstjes of blaartjes hebt. Anders kan je daar littekentjes aan over houden. Smeren met Alhydran helpt goed tegen de jeuk.

Korstjes:

Je kunt korstjes krijgen na de behandeling. Alles verdwijnt zonder littekens of pigment verlies zolang je niet aan de korstjes krabt en de nazorg instructies strikt naleeft. Belangrijk is dat je consequent 2x per dag smeert tot de korstjes helemaal verdwenen zijn. Blijf daarna elke dag ( een maal per dag ) dun smeren om de huid te helpen bij optimaal herstel.

Witte plekjes:

je kan tijdelijk witte plekjes krijgen na het laseren. Deze trekken in bijna alle gevallen vanzelf weer weg, wacht met je volgende behandeling tot deze helemaal hersteld zijn. Bij de een duurt dat langer dan bij de ander. Het hangt met name af van de plek waar de tattoo zich bevindt en hoe snel jouw lichaam hersteld. Zon en daglicht versnelt het herstel. Smeer altijd met een goede SPF 30 of hoger.

Donkere plekjes:

sommige mensen met een getinte of donkere huid hebben hypopigmentatie. Deze houden na een wondje een donker vlekje over. Als je dat hebt, is de kans groot dat je na het laseren donkere plekjes over houdt. De keus is in dat geval aan jouzelf: of je houdt je tattoo of je verwijderd hem en houdt er rekening mee dat je donkere plekjes over kan houden.

Blaren:

Je kan blaren krijgen. Afhankelijk van de grootte van je tattoo kan je ook een grote blaar krijgen. Schrik niet! Het ziet er enger uit dan het is. Je bent absoluut niet verbrand, je hebt namelijk een frictie blaar. Vergelijkbaar met een blaar op je voet. Je houdt er geen littekens aan over, wanneer je de nazorg instructies nauwgezet volgt.

Belangrijk om te begrijpen:
Er bestaan 2 type blaren: een frictie blaar en een brand blaar. De een ontstaat door wrijving en de ander door een hitte bron.

Voorbeeld frictie blaar:
Nieuwe schoenen kunnen pijn doen wanneer je er lang op loopt. Dit komt door de wrijving van je schoen met je huid. Het voelt branderig maar heeft niets met verbranden te maken. Trek je je schoen uit, verdwijnt het branderige gevoel. De volgende dag heb je een frictie blaar. Je opperhuid is niet beschadigd.

Exact hetzelfde geldt bij het laseren van een tattoo. Het branderige gevoel na de behandeling ontstaat door de inkt deeltjes die onder de huid uit elkaar spatten. Dit veroorzaakt wrijving. De blaar die je ( bij ons ) eventueel kunt krijgen is dus een frictie blaar.

Let op: er zijn wel degelijk cosmetische tattoo lasers die brandblaren en dus littekens veroorzaken. Dit is bij ons uitgesloten en niet mogelijk!

Voorbeeld brand blaar:
Wanneer je kokend heet water over je heen krijgt, ben je 3e graad verbrand en krijg je een brandblaar. De pijn houdt dagen aan, je opperhuid is beschadigd en de kans dat je littekens overhoudt is aanwezig.

Begrijp je het verschil? Belangrijk is ten alle tijde dat je de nazorg instructies stikt na leeft. Hiervoor hebben wij een speciale nazorg flyer die je altijd na je eerste behandeling mee krijgt of hier kunt downloaden.

10. Bestaat er verschil in blaren soorten?

Er bestaan 2 typen blaren:
1. Een frictieblaar, deze ontstaat door wrijving.
2. Een brandblaar, deze ontstaat door een hittebron.

  1. Frictieblaren
   Je kunt frictieblaren krijgen als je bijvoorbeeld lang op nieuwe schoenen loopt. Dit komt door de wrijving van je schoen met je huid. De blaar voelt branderig, maar het heeft niets met verbranden te maken. De opperhuid is niet beschadigd.
   Bij het laseren gebeurt exact hetzelfde. Het branderige gevoel na de behandeling ontstaat doordat de inktdeeltjes onder de huid uit elkaar spatten. Dit veroorzaakt wrijving. De blaar die je hiervan kunt krijgen is dus een frictieblaar.
   Waarschuwing: er zijn wel degelijk cosmetische tattoolasers die brandblaren en dus littekens veroorzaken. Dit is bij ons niet mogelijk!
  2. Brandblaren
   Als je kokend water over je heen krijgt, ben je derdegraads verbrand. Je krijgt dan een brandblaar. De pijn houdt dagen aan, je opperhuid is beschadigd en de kans dat je littekens overhoudt is aanwezig. Dit soort blaren krijg je niet van onze laserbehandelingen.
   Bij blaren is het altijd belangrijk dat je de nazorginstructies strikt volgt. Wij geven je na de eerste behandeling de speciale nazorgflyer mee. Je kunt deze kun je ook hier inzien.

11. Mag je zon / zonnebanken tijdens je laser behandelingen?

Zon en zonnebanken is in principe geen probleem wanneer je de volgende regels goed in acht neemt:

  1. Twee weken voor en na je behandeling niet zonnen of zonnebanken. Wanneer je nog bruin bent van de zon of zonnebanken, wacht tot je weer je eigen teint terug hebt. Je kan anders je huid overbelasten en dit eventueel gaan zien aan het einde van je behandelingen.
  2. altijd consequent je huid goed smeren met minimaal SPF 30 of hoger. Heb je een huid die niet goed tegen de zon kan? Smeer dan consequent met SPF 50 of Sun Blocker.
  3. Neem 2 weken voor of na je zon vakantie ( of zonnebank kuur ) geen.

12. Kun je je laten behandelen als je zwanger bent?

Er is nog geen wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de gevolgen van het weglaseren van een tattoo tijdens de zwangerschap. Zolang dit nog niet is gedaan, zou ons advies zijn om te wachten met de behandeling totdat je klaar bent met de borstvoeding.

13. Is het mogelijk om gekleurde tattoos te verwijderen?

Het is zeker mogelijk om gekleurde tattoo’s weg te laseren. Alleen het duurt veel langer dan het verwijderen van een zwarte tattoo. Bovendien is het van cruciaal belang dat je de tattoo tijdens de hele behandelperiode uit de zon houdt. In de praktijk is gebleken dat dit voor klanten heel lastig is en zijn wij van het eind resultaat afhankelijk of de klant de nazorg instructies nauwgezet heeft opgevolgd. Daarom hebben wij ervoor gekozen gekleurde tatoeages niet meer te behandelen.

14. Kan ik douchen, sporten of zwemmen na het laseren? Of mag er iets niet?

Na de behandeling kun je alles doen. Je hebt immers geen wondje. Als er wél een korstje of blaartje ontstaat, moet je hier heel voorzichtig mee omgaan. Als deze namelijk opengaat heb je een open wondje en is de kans op infectie groot. Ga dan niet naar het zwembad of de sauna totdat je huid weer helemaal hersteld is. Doe ook niet aan contactsporten ( judo, mma etc.) om te voorkomen dat het korstje of blaartje opengaat. Plak er voordat je naar bed gaat altijd een pleister overheen om te voorkomen dat je toch krabt in je slaap.

15. Een tattoo coveren of laseren?

Wanneer je genoeg hebt van je tattoo heb je 3 keuzes: Coveren, verwijderen of laten staan.

Voordelen Nadelen
Coveren
 • Je hebt direct resultaat.
 • Het is minder duur
 • Je tattoo wordt altijd groter
 • Je oude tattoo kun je er doorheen blijven zien
Laseren
 • Je tattoo gaat helemaal weg
 • Je ziet er niets meer van
 • Het duurt langer
 • Het kost meer

Wij krijgen veel vragen van klanten die op advies van een tattoo artist binnenkomen en aangeven dat de tattoo “even” een paar keer gelazerd moet worden, zodat hij lichter wordt en er een nieuwe overheen kan. De feiten:

 • oe lichter je nieuwe ontwerp, des te lichter je tattoo gelazerd moet worden.
 • Onze ervaring: het gebeurt zelden dat je na 2 of 3 laserbehandelingen kunt gaan coveren. Daar zijn vaak meer behandelingen voor nodig. Houd daar rekening mee!

16. Waarom is een tattoo weglaseren zoveel duurder dan tattoo zetten?

Bij het zetten betaal je voor de kosten van de inkt, de naald en de skills van de tattoo artist. Om tatoeages te verwijderen heb je een medisch laserapparaat nodig. Van het geld voor dit apparaat zou je ook een nieuwe Porsche kunnen kopen. Ook het onderhoud is op jaarbasis duurder dan het onderhoud van een Porsche. Dat is de reden dat laserbehandelingen niet goedkoop zijn.

17. Hoe bepaal je de prijs van een laserbehandeling?

De prijs van een laserbehandeling wordt bepaald aan de hand van de grootte van de tattoo.
We maken tevens een schatting van de minimale hoeveelheid behandelingen die je nodig zult hebben hebben. Wij hebben gegarandeerd de laagste tarieven van Nederland wanneer je met de laser van Quanta System geholpen wilt worden. Voor vergelijking van de tarieven over heel Nederland.

Wij werken met Quanta Q-Plus C System laser die verder alleen in ziekenhuizen en exclusieve klinieken wordt gebruikt. Omdat wij geen personeel hebben kunnen wij de laagste tarieven van Nederland bieden. Dit is minimaal 50% voordeliger dan elke andere kliniek die met dezelfde laser werkt.

18. Wat zijn de betalingsvoorwaarden van Tattoo no More?

Om de garantie te kunnen geven dat je tattoo volledig verwijderd wordt is het van cruciaal belang dat je het behandelplan afmaakt.

Borg
Je betaalt voor je eerste behandeling een borg van €25. Wanneer je niet op tijd annuleert of je afspraak vergeet, houden we de borg in. Voordat je een nieuwe afspraak kunt maken, maak je eerst een nieuwe borg van €25 per bank over.

Aanschaf Alhydran
Na de behandeling heb je voor het herstel/ verzorging van de huid Alhydran nodig. Wij rekenen voor een tube van 30ml € 15,00 of voor een klein verpakking € 2,00. De keus is aan jou, maar de zalf is verplicht i.v.m. de garanties die wij bieden.

19. Kan je ook een deel van een tattoo verwijderen?

Ja, dit is geen enkel probleem. Wij kunnen tot 2 mm nauwkeurig laseren.

 

Download iOS AppDownload Android App

Tot ziens bij Tattoo No More!