Veelgestelde vragen

1: Behandel je iedereen?

Nee, er zijn een paar uitzonderingen.

 1. Tatoeages die elders al eens zijn behandeld, behandel ik niet. Om de garanties die ik biedt waar te kunnen maken, is het van belang dat ik de tatoeage eerst in originele staat bekijk.
 2. Permanente make-up behandel ik niet, omdat ik het riskant vind. Ik weet namelijk niet war voor soort verf er is gebruikt en hierdoor bestaat er de kans dat deze oxideert en daardoor gitzwart kleurt. Vandaar dat ik dit risico niet wil nemen.
 3. Het behandelen van gekleurde tatoeages doe ik niet meer. Het is namelijk van essentieel belang dat je je tattoo gedurende het gehele behandelplan uit de zon houdt. Dit blijkt in praktijk onmogelijk. Daarom heb ik er voor gekozen om geen kleur meer te verwijderen, wat niet betekend dat het niet kan… alleen ik doe het niet meer.

2: Gaat mijn tattoo helemaal weg?

Absoluut. Een zwarte tattoo verwijnt volledig en wel zo mooi dat niemand kan zien dat je ooit een tattoo hebt gehad. Kom gerust kijken hoe mooi mijn huid er uitziet!

uitleg tattoo met laser verwijderen

3: Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

25% van alle klanten heeft 4 to 6 behandelingen nodig
60% van alle klanten heeft 8 to 10 behandelingen nodig
15% van alle klanten heeft meer dan 12 behandelingen nodig

4: Hoe lang duurt het voor mijn tattoo weg is?

25% van alle klanten is helemaal klaar na 8 maanden tot 1 jaar
60% van alle klanten is helemaal klaar na 16 maanden tot 20 maanden
15% van alle klanten is pas na 2 jaar helemaal tattoo vrij zodat je helemaal niets meer ziet

5: Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het aantal behandelingen die je nodig hebt is onder andere afhankelijk van de volgende factoren:

 • Het soort inkt
 • Hoeveelheid inkt
 • De diepte van de tattoeage
 • In hoeverre de tattoeage vervaagd is
 • Leeftijd van de tattoo
 • Andere tattoeages in de buurt
 • Gevoeligheid van je huid
 • Je afweersysteem
 • Plek van de tattoo; als deze zich op een gevoelige plek bevindt, zouden we eventueel minder energie kunnen gebruiken waardoor je meer behandelingen nodig hebt

Het weglaseren van een tatoeage kost gemiddeld 4-12 behandelingen. Tussen deze behandelingen moet minimaal een periode van 8-10 weken zitten. Hierover zullen wij je goed informeren tijdens het intakegesprek.

6: Kan je gekleurde tattoos helemaal verwijderen?

Absoluut! Het is alleen een stuk gecompliceerder. Zo duurt het duurt erg lang minimaal 1,5 jaar tot in sommige gevallen wel 3 jaar voordat het volledig weg is. Tevens mogen gekleurde tattoos, met name alle facetten van de kleuren rood, roze, geel en oranje MAG ABOSLUUT NIET met UV licht in contact komen gedurende het gehele behandelplan. Dus geen zon of zonnebanken. Je gaat dan namelijk gegarandeerd kleur verschil krijgen. Afhankelijk van hoe bruin je bent geweest, wordt het pigment verschil steeds groter. Wij zijn van mening dat het onrealistisch is om 2 jaar of misschien wel langer niet met zonlicht in contact te komen. Dat is de reden dat wij in principe geen gekleurde tattoos verwijderen. Wanneer wij besluiten om je toch te behandelen, geven wij geen garantie en dien je een afstandsverklaring te tekenen.

7: Is er sprake van pigmentverlies?

De laser waarvan wij gebruik maken (Quanta Q-Plus System) zal geen pigmentverlies veroorzaken. Echter is het zo dat mensen met een donkere huid gevoeliger kunnen zijn voor hypo- of hyperpigmentatie. Elke huid is anders en daarom bekijken wij per individu wat de risico’s zijn m.b.t. hypo- of hyperpigmentatie. Bij twijfel behandelen wij liever niet.

8: Houd ik er littekens aan over op een blanke of donkere huid?

Nee. Volg daarom altijd de nazorginstructies. Het kan zo zijn dat er tijdens het zetten van de tatoeage al littekenweefsel is ontstaan, dit wordt na het weglaseren van de tattoo natuurlijk wel zichtbaar.

In deze twee filmpjes laten wij zien hoe onze laser van het merk “Quanta Q-Plus C System” in zijn werk gaat. Het richt zich volledig op de inkt van de tattoo en beschadigt de huid niet. Hierdoor houd je er geen littekens aan over op zowel een blanke of donkere huid.

 


In het eerste filmpje worden twee ballonnen opgeblazen; een zwarte en een huidkleurige ballon. De zwarte ballon symboliseert de zwarte inkt van de tatoeage en de huidkleurige ballon vanzelfsprekend de huid. De zwarte ballon zit in de andere ballon verstopt. De laser wordt hierop gericht en verpulvert slechts de zwarte ballon; de huidkleurige is heel gebleven. Dit geeft goed weer hoe de laser zich slechts op de zwarte inkt richt en je huid onaangetast blijft.

Op het tweede filmpje hierboven laten we zien dat het verwijderen van een tattoo ook mogelijk is op een donkere huid.
Er worden opnieuw twee ballonnen opgeblazen; een zwarte en een donkerbruine ballon. De zwarte ballon symboliseert de inkt van de tatoeage en de donkerbruine de huid. De zwarte ballon zit binnenin de bruine. Wederom verpulvert de laser slechts de zwarte ballon en blijft de donkerbruine onaangetast. Dit laat zien dat de laser zich slechts richt op de inkt en je huid met rust laat.

 

9: Kan mijn huid verbranden tijdens de behandeling?

Met onze laser is dit onmogelijk, deze beschadigt de opperhuid namelijk niet. Echter kunnen er de volgende dag blaasjes ontstaan als gevolg van de wrijving (verpulvering) van de inktdeeltjes. Deze zijn te vergelijken met blaren op je voet die ook door wrijving ontstaan; er is geen sprake van verbranding.

10: Krijg ik blaren?

Het is mogelijk dat er blaasjes op de huid ontstaan, maar deze doen geen pijn. De opperhuid verbrandt namelijk niet tijdens het proces. We geven de voorkeur aan de term blaasjes i.p.v. blaren, omdat deze vergelijkbaar zijn met een vochtblaar op je voet. Je zult van ons een nazorgformulier meekrijgen waarin duidelijk staat omschreven wat je moet doen als je last krijgt van dit soort blaasjes.

11: Kan ik douchen na het laseren?

Douchen, zwemmen, sporten of de sauna bezoeken zijn geen enkel probleem na de behandeling; er ontstaan immers geen wonden.

12: Mag je in de zon/zonnebank na het laseren?

Als het om een zwarte tattoo gaat, is het geen enkel probleem om na de behandeling te gaan zonnen of zonnebanken. Echter geldt dit niet voor gekleurde tattoos! Deze moet je gedurende de periode dat het behandeld wordt volledig uit de zon houden. Consequent afplakken is de beste optie, aangezien je het insmeren met een sublocker makkelijk vergeet.
Dit is een van de redenen dat wij liever geen gekleurde tattoos verwijderen. Om te voorkomen dat er iets misgaat, bekijken wij per tattoo of het risico (te) groot is.

13: Hoe werkt het reserveren?

Online reserveren
Bij het reserveren vragen wij een aanbetaling van €25 voor de eerste behandeling, deze kan na de online reservering worden betaald via iDeal. Dit doen wij om te voorkomen dat mensen niet op komen dagen op hun eerste afspraak. Uiteraard wordt deze aanbetaling verrekend met je behandeling. Na de eerste behandeling kan je zonder reserveringskosten je vervolgafspraken maken via onze app die je hierbeneden kan downloaden of onze reserveringspagina.

Download iOS AppDownload Android App

Telefonisch reserveren
Dit is alleen mogelijk op de dag zelf! De dag dat je belt, is dan de dag van de behandeling. Het is niet mogelijk om telefonisch dagen vooruit te reserveren. Dit doen we om te voorkomen dat mensen niet op komen dagen.

14: Wat houdt de laagste prijsgarantie in?

Wij geven de laagste prijs garantie van Nederland en België.
Wanneer je kan aantonen dat een behandeling met een Quanta System Laser elders goedkoper is, krijg je het verschil van ons terug! Deze prijsgarantie vervalt echter als over een periode van 6 maanden of langer geen behandeling hebt gehad.

15: Wat zijn de betalingsvoorwaarden

Wij hebben een start tarief van €100. Afhankelijk van de prijs per behandeling, kan het zijn dat je meerdere behandelingen vooruit betaald. Voorbeeld: prijs per behandeling is €25. Je betaald €100 en hebt dus 4 behandelingen vooruit betaald. Pas bij de 5e behandeling betaal je weer €100. Alle behandelingen die je dan teveel betaald krijg je direct terug wanneer je tattoo volledig verwijderd is.

16: Door wie wordt de behandeling uitgevoerd?

De tattoo zal door Andy Han worden verwijderd; de enige behandelaar in Nederland die zijn eigen tattoo met zijn eigen laser heeft laten verwijderen. Zo kan hij jou laten zien hoe het eindresultaat eruit zal zien en je huid niet beschadigt raakt.

17: Kan er ook slechts een deel van een tatoeage verwijderd worden?

Het is mogelijk om je tatoeage gedeeltelijk weg te laten laseren. Je hebt dan vanzelfsprekend minder laserbehandelingen nodig. Daarnaast kun je er dan gemakkelijk weer een andere tatoeage overheen laten zetten.

18: Zijn er beperkingen na het weglaseren van een tattoo?

Er zijn weinig beperkingen na de behandeling voor het weglaseren van je tattoo. Na het verwijderen kun je je dagelijkse bezigheden gewoon weer oppakken. Mocht je een blaasje of korstje hebben, vermijd dan contactsporten en andere activiteiten die een goed herstel kunnen vertragen.
—————————–

  1. Indien je een reservering wil maken kan dat via onze reserveringskalender of download onze iOS of Android App hieronder.

Tot ziens bij Tattoo No More!