Nazorg laser behandeling

50914-ANDROT-Tattoo-no-more-klein_RGBJe kan direct na een behandeling sporten, douchen, zwemmen of bijvoorbeeld de sauna bezoeken. Omdat wij er zeker van willen zijn dat jij het beste resultaat behaalt, is de eenmalige aanschaf van Laser Care verzorgingsproducten van TattooMed een absolute voorwaarde wanneer je je bij ons laat laseren.

Na het laseren voelt je huid branderig aan en ziet er rood en gezwollen uit

Advies: Je doet er goed aan om binnen een uur na je behandeling ca 30 minuten na te koelen met een Ice Pack of iets uit de vriezer. Daarna insmeren met Laser aftercare L1. Ook de volgende dag, ’s morgens bij het opstaan en ’s avonds voor het slapen gaan insmeren met L1.

De dagen na de behandeling

Vanaf de 3e dag twee x per dag insmeren met Laser aftercare L2 gedurende 10 dagen. Je tattoo kan de eerste week nog steeds erg gezwollen zijn en rood of paars van kleur.

Er kunnen blaasjes en korstjes ontstaan

Wees dan voorzichtig, anders kunnen er wel degelijk littekens ontstaan!
Advies: Plak altijd een pleister over het blaasje of korstje. Laat ze verder met rust laat en laat ze uitdrogen. Niet krabben! Douchen is geen probleem maar wel voorzichtig droog deppen. Je kan een blaar doorprikken, maar voor de duidelijkheid: het is beter om een blaar niet open te prikken, je hebt dan namelijk geen kans op infectie. Als een blaasje of blaar open gaat, volg het 3 stappenplan om infecties uit te sluiten.

Het behandelde gebied kan gaan behoorlijk gaan jeuken

Je kan gerust krabben zolang je geen blaren of korstjes hebt!

Zonnen of Zonnebanken met een gekleurde tattoeage:

Advies: een gekleurde tattoo altijd afplakken tijdens het zonnen of zonnebanken. Wij adviseren tot minimaal zes weken na zonnen of zonnebanken geen behandeling te nemen. Wij behandelen uit voorzorg sowieso geen gekleurde tattoos tijdens de zomer maanden.

Zonnen of Zonnebanken met een zwarte tattoo:

Smeer je tattoo vooraf in met Laser aftercare L3. Zonnen of zonnebanken met een zwarte tattoo is totaal geen probleem!

Drie Stappenplan bij blaren:

Stap 1. Reinig & desinfecteer de huid rondom de blaar met Betadine oplossing voordat je de blaar doorprikt. Prik daarna met een steriele naald de buiten rand van de blaar op een paar plekken open. Hou hierbij de naald niet rechtop maar evenwijdig aan de huid. Duw met een schoon watje of steriel gaasje het vocht eruit. Verwijder de huid nooit, want dan is de kans op infectie groot.

Stap 2. Desinfecteren, gebruik altijd een desinfectie middel bv Betadine. Druppel direct vanuit het flesje op de open(geprikte) blaar. Je kunt hiervoor ook een watje of steriel gaasje gebruiken. Je kunt eventueel ook Betadine Zalf op de blaar smeren.

Stap 3. Beschermen, dek de vochtblaar goed af met een pleister om te voorkomen dat er vuil en bacteriën inkomen die een infectie kunnen veroorzaken. Je kunt hiervoor ook Betadine Desinfectiepleisters gebruiken, waarbij al Betadine in het wondkussentje zit.

Zolang de blaar open is, doe je er goed aan om deze 2x daags te behandelen met Betadine en de pleister te vervangen. Zo blijft de blaar goed beschermd tegen nieuwe bacteriën.

Belangrijk:

De laser creëert absoluut geen littekens! Er kunnen alleen littekens ontstaan wanneer je stap 1 tot en met 3 niet nauwgezet opvolgt!

Nazorg samengevat:

 • na de behandeling liefst binnen een uur ca 30 minuten na koelen.
 • er kunnen blaren en korstjes ontstaan.
 • deze zoveel mogelijk droog en schoon houden.
 • Bij doorprikken of stukgaan van blaren: volg nauwgezet stap 1 tot en met 3.
 • Als de huid rustig is: elke dag 2x daags insmeren (verzorgen) met L2.
 • Zonnen met zwarte tattoo: geen probleem, wel huid goed verzorgen met L3.

Wanneer je de dag(en) na je behandeling twijfelt of je huid wel goed aanvoelt of er wel goed uitziet, bel gerust, voel je absoluut niet bezwaard!

Boodschappen lijstje:

 • LaserCare 3 in 1
 • Aloe Vera Gel
 • Bepanthen of Calendula
 • SPF 30, Sun Blocker of zonnebrandcreme factor 50
 • Indien nodig: gaasjes, Betadine pleisters / oplossing of zalf