Risico's & Nazorg

Risico & nazorg

Elke huid reageert anders op een laserbehandeling. Er zijn mensen zonder nareacties en mensen die een lichte of sterke nareactie hebben. Het is vooraf niet in te schatten hoe jouw huid zal reageren. Wanneer je de nazorg instructies en aanwijzingen nauwgezet opvolgt, garanderen en aanwijzingen nauwgezet opvolgt, garanderen wij je dat je niet meer ziet waar je tattoo ooit zat. Ben je nalatig en verzorg je je huid niet? Dan is er een risico dat je toch iets zult blijven zien.

Gratis nazorgconsult
Omdat wij de kwaliteit van nazorg belangrijk vinden bieden wij kosteloos een nazorgconsult aan. Dit gaat met een video-oproep via Whatsapp. Het scheelt je een hoop reistijd en je kunt laten zien hoe je huid er uitziet. Stuur een Whatsappje naar +31645364474 met een aanvraag voor een nazorgconsult en zorg s.v.p. dat je op de door jou aangegeven tijden bereikbaar bent.

Wat zijn mogelijke bijwerkingen van een laserbehandeling?

Wij willen je wijzen op alle tijdelijke en permanente risico’s. Ben jij het type dat snel onzeker en angstig wordt na het lezen van alle mogelijke reacties, dan ben jij waarschijnlijk niet geschikt om je tattoo te laten laseren.

Sommige mensen hebben nergens last van. Anderen ervaren mogelijk het volgende:

Dit kan na de behandeling tussen de 2 uur en 24 uur aanhouden. Nakoelen met een ice pack helpt! Blijf 2 keer per dag smeren met Alhydran totdat je huid weer rustig is.

Direct of enkele dagen na de behandeling kun je een bloeduitstorting krijgen. De huid ziet er dan onrustig (rood en paars) uit. Zeker wanneer je aspirines, bloedverdunners of alcohol hebt gebruikt voor de behandeling. Geen zorgen! Alles trekt vanzelf weer weg. Het is wel belangrijk is dat je consequent 2 keer per dag blijft smeren met Alhydran totdat je huid weer helemaal rustig is.

Heel soms krijgt iemand puntbloedinkjes. Dit is vergelijkbaar met pukkeltjes die je iets te hard hebt uitgeknepen. Vaak worden dit kleine korstjes die vanzelf weer verdwijnen. Het kunnen ook tijdelijk witte plekjes worden. Wacht in dit geval met je volgende behandeling tot deze helemaal weg zijn. Uiteraard niet aan de korstjes krabben, want dan kun je littekens krijgen. Plak er voordat je naar bed gaat altijd een pleister overheen, om te voorkomen dat je toch krabt in je slaap.

Je kunt blaren krijgen. Afhankelijk van de grootte van je tattoo kan dit ook echt een grote blaar zijn. Schrik niet! Het ziet er enger uit dan het is. Je hebt een frictieblaar, vergelijkbaar met een blaar op je voet. Ga niet zwemmen of naar de sauna wanneer je een blaar hebt, totdat je huid volledig is hersteld. Als je de nazorginstructies van kleine en grote blaren strikt volgt, houd je er geen littekens aan over.

Wacht met smeren van Alhydran, totdat de blaar is ingedroogd en een korstje is geworden. Daarna kun je pas weer gaan smeren met Alhydran.

Het behandelde gebied kan behoorlijk gaan jeuken. Het spreekt voor zich dat je niet moet krabben wanneer je korstjes of blaartjes hebt. Anders kan je daar littekentjes aan over houden. Smeren met Alhydran helpt goed tegen de jeuk.

Je tatoeage kan gaan schilferen of vervellen. Smeer met Alhydran totdat dit weer verdwenen is.

Je kunt korstjes krijgen na de behandeling. Alles verdwijnt zonder littekens of pigmentverlies zolang je niet aan de korstjes krabt en de nazorginstructies strikt naleeft. Belangrijk is dat je consequent 2 keer per dag smeert met Alhydran tot de korstjes helemaal verdwenen zijn. Daarna 1 keer per dag blijven smeren om de huid te ondersteunen voor optimaal herstel.

ps: Niet zwemmen of naar de sauna als je een korstje hebt, totdat de huid weer volledig is hersteld!

Elk lichaam reageert anders. Soms komt het voor dat de inkt zich niet alleen laat afbreken en afvoeren door de lymfen en je bloedbaan, maar dat de inktdeeltjes ook in je kleine haarvaatjes onder de huid gaan zitten. Dit verdwijnt uiteindelijk vanzelf, maar de duur daarvan varieert tussen de 3 maanden en in uitzonderlijke gevallen 3 jaar. Er is niets wat dit kan versnellen.

Wanneer je stopt met laseren zal dit proces pas in werking gaan.

Belangrijk: zon vermijden en smeren met sunblocker.

Je kunt witte plekjes krijgen na het laseren. Deze trekken in bijna alle gevallen vanzelf weer weg. Het herstel van de huid blijft per persoon verschillend. De een is met 3 maanden weer volledig hersteld, maar er zijn ook gevallen bekend waarbij het 3 jaar heeft geduurd. Belangrijk is dat je wacht met het nemen van een volgende behandeling tot je huid volledig hersteld is. Elke dag blijven smeren met Alhydran is een must.

Sommige mensen met een getinte of donkere huid hebben hypopigmentatie. Deze houden na een wondje een donker vlekje over. Als je dat hebt, is de kans groot dat je na het laseren donkere plekjes overhoudt. De keus is in dat geval aan jou: Als je je tattoo laat laseren, houdt er rekening mee dat je donkere plekjes over kunt houden.

Wij behandelen tattoo’s met witte inkt alleen op eigen risico. Witte inkt geeft namelijk niet in alle gevallen het door ons gewenste resultaat. Witte inkt kan gaan oxideren waardoor er een ondefinieerbare kleur achterblijft die niet meer te verwijderen is. Witte inkt is vaak niet eens meer zichtbaar, terwijl het er wel degelijk zit. Garanties vervallen wanneer blijkt dat er toch witte inkt gebruikt is en wij het vooraf niet hebben kunnen vaststellen.

Schaduwtattoos behandelen wij alleen op eigen risico. Het kan in uitzonderlijke gevallen niet het gewenste resultaat geven. Er zijn “shading solutions” op de markt gebruikt die kunnen verkleuren door het laseren. Deze verkleuring kan niet verwijderd worden. Je kan er voor kiezen een proefspot te doen.

DOWNLOAD ONZE NAZORG BROCHURES IN PDF FORMAAT

Zijn er nog andere risico’s?

Risico’s

Er zal tijdens de behandeling gebruik worden gemaakt van speciale brillen. Wanneer deze tijdens de behandeling verschuift, bestaat er een kleine kans dat de laserstralen in het oog terecht komen. De gevolgen zijn ernstig, namelijk permanente blindheid.

Nazorg

Er is een klein risico op een allergische reactie bij het gebruik van Alhydran voor de nabehandeling, waaronder tijdelijke zwelling, jeuk en huiduitslag. Alhydran is uitvoerig getest en wetenschappelijk is aangetoond dat het helpt bij versneld herstel van de huid. Daarom wordt het door veel dermatologen en plastisch chirurgen voorgeschreven.

Tattoo No More © 2021 - alle rechten voorbehouden Colofon