Afspraak maken
Franchisenemer worden? (meer info)

Veel gestelde vragen

FAQ

Sorry ik behandel niet iedereen:
Om de garanties te geven die ik bied, behandel ik helaas niet alles en iedereen.

1. Tatoeages die elders al eens zijn behandeld, behandel ik niet. Ik wil van het begin tot het eindverantwoordelijk zijn voor het resultaat. Daarbij komt: om de garanties die ik bied waar te maken, is het van belang dat ik de tatoeage in originele staat zie.

2. Als ik de inkt of shading solution niet helemaal vertrouw behandel ik niet. Als ik jou niet de garantie kan geven dat niemand meer kan zien waar je tatoeage gezeten heeft, behandel ik absoluut niet. Zelfs al vind jij dat geen probleem. Ik kan je helaas geen verdere tekst en uitleg geven wat er zou kunnen gebeuren. Het is kennis opgedaan door jarenlange ervaring en die deel ik niet met derden want mijn teksten worden klakkeloos overgenomen door concurrenten.

Wanneer je genoeg hebt van je tattoo heb je 3 keuzes: coveren, laseren of laten staan.

Voordelen van direct coveren: je hebt direct resultaat en minder kostbaar.
Nadelen coveren: je tattoo wordt altijd veel groter en veel donkerder en je kan je oude tattoo er doorheen blijven zien.

Voordelen laseren: je tattoo gaat helemaal weg, je ziet niets meer
Nadelen laseren: het duurt langer en het is kostbaarder dan coveren.

Je kan ook eerst een aantal laserbehandelingen nemen om uiteindelijk te gaan coveren. Je tattoo artist en je nieuwe ontwerp bepalen hoeveel behandelingen je nodig zult hebben en wanneer je kunt gaan coveren. Hoe lichter je nieuwe ontwerp, des te lichter je tattoo gelaserd moet worden.

Onze ervaring: het gebeurt zelden dat je na 2 of 3 laser behandelingen kunt gaan coveren.

Sommige concullega’s suggereren dat, maar jammer genoeg is er, voor zover wij weten, geen enkele zorgverzekeraar die het verwijderen van tattoos vergoed. Mocht die van jou het doen dan vernemen wij dat graag!

  • Wanneer je bruin bent van de zon van de zonnebank
  • Bij recente tatoeages (minder dan 8 weken oud )
  • Bij koorts
  • Bij het slikken van antibiotica en van huidverdunnende medicijnen zoals roaccutane
  • Bij zwangerschap
  • Bij epilepsie die niet onder controle is *
  • Wanneer je chemotherapie of bestraling ondergaat *
  • Wanneer er metalen prothesen onder je tatoeage zitten *
  • Wanneer je een pacemaker hebt *
  • Bij auto-immuunziekten *

*alleen wanneer je van je dokter een bewijs meeneemt dat hij akkoord gaat dat je gelaserd mag worden, behandelen wij wel.

Het enige juiste antwoord is: iedereen heeft een andere pijngrens. Wanneer je de reviews leest zal het je opvallen dat veruit de meerderheid, het echt heel erg mee vindt vallen. Het hangt ook sterk af van de plek waar de tattoo zich bevindt. Heb je een tattoo op je ribben of op je vingers? Dan is dit gevoeliger dan op je schouder of op je bovenarm. Het gevoel bij het verwijderen wordt vaak omschreven als een elastiekje dat tegen je huid wordt geschoten.

Absoluut, je kunt je tattoo insmeren met verdovende zalf, dan voel je helemaal niets! Dan is je huid gevoelloos. Hiervoor dien je wel ruim een uur van te voren speciale verdovende zalf aan te brengen.

Wanneer je nauwgezet de instructies volgt van de verdovende zalf voel je echt helemaal niets. Het vergt wel wat voorbereiding.

Het is niet een kwestie van snel even insmeren vlak voordat je een afspraak hebt. Je moet ruim 1 uur van te voren de zalf 1 mm dik aanbrengen en vooral niet uitwrijven. Vervolgens goed luchtdicht afplakken met huishoudfolie zodat het warm wordt en de zalf diep in de huid kan trekken. Let op: breng je het te dun aan dan werkt het niet. Breng je het te laat aan dan werkt het ook niet.

Doe je alles volgens aanwijzingen: dan werkt het waanzinnig en voel je helemaal niets. Wij raden dan ook aan om het eerst een keer uit te proberen voordat je je laserbehandeling hebt. Zo kan je zelf ervaren of jij aan een uur genoeg tijd hebt of dat je het misschien langer dan een uur moet laten intrekken, of dat je het misschien nog dikker moet aanbrengen? Maar nogmaals: doe je alles goed dan werkt het super en voel je niets!

Bekijk het filmpje waarop we antwoord geven op de vraag of het mogelijk is een tattoo pijnloos te verwijderen

Het is en blijft (zelfs voor mij) niet te voorspellen. 70% Van al mijn klanten is tussen de 10 en 14 behandelingen klaar, maar het kunnen er ook zomaar 3 meer of minder zijn.

Alle factoren die het inschatten van het exacte aantal behandelingen onmogelijk maken zijn:

  • De kwaliteit van de inkt
  • Hoe diep de tattoo is gezet
  • Hoeveel inkt er is gebruikt
  • Hoever de tattoo al is vervaagd
  • Hoe oud de tattoo is
  • Op welke plek je tattoo zit
  • Hoe de huid na de behandeling reageert
  • Hoe je afweersysteem na de behandeling reageert

Bekijk het filmpje: Hoeveel behandelingen tattoo verwijderen.

70% van al mijn klanten is na 1,5 á 2 jaar klaar. Soms een jaar eerder, soms een jaar later.

Je wilt uiteraard zo snel mogelijk van je tattoo af. Logisch. Alleen kun je dit proces helaas niet versnellen. Je kunt niets doen waardoor je tattoo sneller verdwijnt. Je zult je dus moeten neerleggen bij het feit dat je van je tattoo af kunt komen, maar dat het proces zich niet laat haasten.

Ons advies is 8 weken, soms langer. Korter heeft absoluut geen enkele zin. Het is goed voor de omzet van de behandelaar, maar jouw tattoo gaat er niet sneller van weg. Je lichaam moet de inktdeeltjes zelf opruimen. Dat heeft tijd nodig en dat proces laat zich niet haasten. Daarbij komt dat een behandeling zomaar een jaar lang doorwerkt. Dus hoe langer je je lichaam de tijd geeft om de inkt deeltjes af te voeren, hoe meer resultaat je van de behandeling hebt en des te minder behandelingen heb je nodig. Wij bepalen wanneer je er langer dan 8 weken tussen moet laten.

Nee, absoluut niet. Tenzij je de nazorginstructies of het behandeladvies niet naleeft. In deze twee filmpjes laat ik zien hoe de “Quanta Q Plus” laser werkt. De laser richt zich uitsluitend op de inkt van de tattoo en waardoor de huid niet kan beschadigen. Hierdoor houd je geen littekens aan over op zowel een blanke of donkere huid.

Ik ben gespecialiseerd in het behandelen van de donkere huid. Dus een getinte of donkere huid is voor mij geen probleem. Bekijk hier een van de vele filmpjes! De laser van Quanta System beschadigt geen pigment waardoor je ook geen permanente “witte” vlekken overhoudt. Je kunt na de behandelingen wel tijdelijk witte plekjes krijgen. Wacht met het nemen van een volgende behandeling tot dit weer hersteld is. Bij de een duurt dat wat langer dan bij de ander. Het hangt af van o.a de plek waar de tattoo zich bevindt en hoe snel jouw lichaam zelf herstelt.

Belangrijk: sommige mensen met een getinte of donkere huid hebben hypopigmentatie.
Deze houden na een wondje een donker vlekje over. Als je dat hebt, is de kans groot dat je na het laseren donkere plekjes overhoudt. De keus is in dat geval aan jezelf: of je houdt je tattoo of je laat hem verwijderen en houdt er rekening mee dat je donkere plekjes over kan houden.

Op het filmpje hieronder laat ik zien dat het verwijderen van een tattoo mogelijk is op een donkere huid.
Er worden opnieuw twee ballonnen opgeblazen; een zwarte en een donkerbruine ballon. De zwarte ballon symboliseert de inkt van de tatoeage en de donkerbruine de huid. De zwarte ballon zit in de bruine ballon. Wederom verpulvert de laser slechts de zwarte ballon en blijft de donkerbruine onaangetast. Dit laat zien dat de laser zich slechts richt op de inkt en je huid met rust laat.

De een heeft totaal nergens last van de ander heeft last van een of meer van de onderstaande punten:

Bloeduitstorting: Je kan meteen na de behandeling of in de dagen erna last krijgen van een bloeduitstorting. De huid kan er in sommige gevallen erg onrustig (rood en paars) uitzien. Zeker wanneer je aspirine hebt gebruikt, bloedverdunners neemt of alcohol hebt gedronken de avond voor je behandeling. Geen zorgen: alles trekt vanzelf weer weg en je ziet er uiteindelijk niets meer van. Belangrijk is wel dat je consequent blijft smeren met Alhydran tot de huid weer helemaal rustig is.

Puntbloedinkjes: Heel soms krijgt iemand puntbloedinkjes. Net als je een pukkeltjes iets te hard hebt uitgeknepen, kan er na de behandeling een klein beetje bloed in je verbandje zitten. Dit worden vaak kleine korstjes en verdwijnen vanzelf weer. Het kunnen tijdelijk witte plekjes worden. Wacht met je volgende behandeling tot deze helemaal zijn weg getrokken. Uiteraard niet aan de korstjes krabben, want dan kan je wel degelijk littekentjes krijgen. Plak er voor het slapen altijd een pleistertje overheen, om te voorkomen dat je toch krabt in je slaap.

Jeuk: Het behandelde gebied kan behoorlijk gaan jeuken. Het spreekt voor zich dat je niet moet krabben wanneer je korstjes of blaartjes hebt. Anders kan je daar littekentjes aan overhouden. Smeren met Alhydran helpt goed tegen de jeuk.

Korstjes: Je kunt korstjes krijgen na de behandeling. Alles verdwijnt zonder littekens of pigmentverlies zolang je niet aan de korstjes krabt en de nazorginstructies strikt naleeft. Belangrijk is dat je consequent 2 keer per dag insmeert met Alhydran tot de korstjes helemaal verdwenen zijn. Blijf daarna elke dag (een keer per dag) dun smeren om de huid te helpen bij optimaal herstel.

Witte plekjes: Je kan tijdelijk witte plekjes krijgen na het laseren. Deze trekken in bijna alle gevallen vanzelf weer weg. Wacht met je volgende behandeling tot deze helemaal hersteld zijn. Bij de een duurt dat langer dan bij de ander. Het hangt met name af van de plek waar de tattoo zich bevindt en hoe snel jouw lichaam herstelt. Zon en daglicht versnelt het herstel. Smeer altijd met een goede beschermingsfactor, minimaal factor 30 of hoger.

Donkere plekjes: Sommige mensen met een getinte of donkere huid hebben hypopigmentatie. Deze houden na een wondje een donker vlekje over. Als je dat hebt, is de kans groot dat je na het laseren donkere plekjes overhoudt. De keus is in dat geval aan jouzelf: of je houdt je tattoo of je laat hem verwijderen en houdt er rekening mee dat je donkere plekjes over kan houden.

Blaren: Je kan blaren krijgen. Afhankelijk van de grootte van je tattoo kan je ook een grote blaar krijgen. Schrik niet! Het ziet er enger uit dan het is. Je bent absoluut niet verbrand, je hebt namelijk een frictieblaar. Deze blaar is vergelijkbaar met een blaar op je voet. Je houdt er geen littekens aan over, wanneer je de nazorginstructies nauwgezet volgt.

Belangrijk om te begrijpen:
Er bestaan 2 type blaren: een frictieblaar en een brandblaar. De een ontstaat door wrijving en de ander door een hittebron.

Voorbeeld frictieblaar:
Nieuwe schoenen kunnen pijn doen wanneer je er lang op loopt. Dit komt door de wrijving van je schoen met je huid. Het voelt branderig, maar het heeft niets met verbranden te maken. Trek je je schoen uit, verdwijnt het branderige gevoel. De volgende dag heb je een frictieblaar. Je opperhuid is niet beschadigd.

Exact hetzelfde geldt bij het laseren van een tattoo. Het branderige gevoel na de behandeling ontstaat door de inktdeeltjes die onder de huid uit elkaar spatten. Dit veroorzaakt wrijving. De blaar die je (bij ons) eventueel kunt krijgen is dus een frictieblaar.

Let op: er zijn wel degelijk cosmetische tattoolasers die brandblaren en dus littekens veroorzaken. Dit is bij ons uitgesloten en niet mogelijk!

Voorbeeld brandblaar:
Wanneer je kokend heet water over je heen krijgt, ben je derdegraads verbrand en krijg je een brandblaar. De pijn houdt dagen aan, je opperhuid is beschadigd en de kans dat je littekens overhoudt is aanwezig.

Begrijp je het verschil? Belangrijk is ten alle tijde dat je de nazorginstructies strikt na leeft. Hiervoor hebben wij een speciale nazorgflyer die je altijd na je eerste behandeling mee krijgt of hier kunt downloaden.

Zon en zonnebanken is in principe geen probleem wanneer je de volgende regels goed in acht neemt:

1. Twee weken voor en na je behandeling niet zonnen of zonnebanken. Wanneer je nog bruin bent van de zon of zonnebanken, wacht tot je weer je eigen teint terug hebt. Je kan anders je huid overbelasten en dit eventueel gaan zien aan het einde van je behandelingen.

2. Altijd consequent je huid goed smeren met minimaal Beschermingsfactor (SPF) 30 of hoger. Heb je een huid die niet goed tegen de zon kan? Smeer dan consequent met SPF 50 of een sunblocker.

3. Neem 2 weken voor of na je zonvakantie (of zonnebank kuur) geen laserbehandeling.

Er is nog geen wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de gevolgen van het laseren van een tattoo tijdens zwangerschap. Echter wanneer je je tattoo in Nederland hebt laten zetten in een officiële studio en niet bij iemand thuis, weet je dat deze studio gecontroleerd en gecertificeerd is door de GGD.

De GGD controleert of de inkt die de tatoeëerder gebruikt aan de strenge voorschriften van het ministerie van Volksgezondheid voldoet. Je bent dan zeker dat er EU gecertificeerde inkt is gebruikt. Dat is wel even anders bij een thuis tatoeëerder of wanneer je je in het buitenland hebt laten tatoeëren. In o.a Thailand, Brazilië en Suriname wordt vaak poeder van inktpatronen uit kopieerapparaten gebruikt, gemengd met gedistilleerd water om te tatoeëren. Wat is mijn advies? Je beslist altijd zelf, maar zolang er nog geen wetenschappelijk onderzoek is gedaan, zou ik persoonlijk wachten totdat je klaar bent met borstvoeding.

Als wij na de intake besluiten dat je in aanmerking komt voor een behandeling kan je er van op aan dat wij je tattoo helemaal weg gaan halen. Aan het einde van de behandeling zie je er niets meer van. Voorwaarde is uiteraard dat je onze nazorg instructies en adviezen nauwgezet opvolgt.

Je kan na de behandeling alles doen. Je hebt immers geen wondje. Behalve wanneer je de dag erna een korstje of blaartje hebt, is het extra belangrijk dat je hier voorzichtig mee om gaat. Wanneer deze namelijk stuk gaat, heb je wel een open wondje en is de kans op infectie groot. Vermijd dan het zwembad en de sauna totdat je huid weer helemaal hersteld is. Ook contactsport (judo, MMA etc.) moet vermeden worden om te voorkomen dat het korstje of blaartje stuk gaat. Plak voor het slapen altijd een pleister over om te voorkomen dat je in je slaap gaat krabben.

Voor het zetten van een tattoo betaal je met name voor de skills van de tattoo artist. Verder heeft de artist slechts een naald, inkt en een machientje nodig. Voor de prijs van een laser van Quanta System koop je een nieuwe Porsche. Het onderhoud van een laser is duurder op jaarbasis dan onderhoud van een nieuwe Porsche.

Een consult of eerste behandeling kost € 50,-. Deze kosten worden verrekend wanneer de behandeling wordt gestart. Beslis je om de behandeling niet te starten vind er geen restitutie plaats. Dit is een vergoeding voor mijn tijd en expertise.

Aanschaf tube Alhydran €15 bij aanvang van de eerste behandeling.
De tube is bedoeld voor probleemloze nazorg.

Je kan na de behandeling alles doen. Je hebt immers geen wondje. Behalve wanneer je de dag erna een korstje of blaartje hebt, is het extra belangrijk dat je hier voorzichtig mee om gaat. Wanneer deze namelijk stuk gaat, heb je wel een open wondje en is de kans op infectie groot. Vermijd dan het zwembad en de sauna totdat je huid weer helemaal hersteld is. Ook contactsport moet vermeden worden om te voorkomen dat het korstje of blaartje stuk gaat en het een open wondje wordt.

Geen enkel probleem. Wij kunnen tot 2 mm nauwkeurig laseren.

Wij adviseren om 8 weken te wachten na het zetten van je tattoo met het nemen van de eerste laserbehandeling.

Klantwaardering uit +1200 reviews

9,9