Behandeling

Hoe werkt het Quanta Laser Systeem?

Tijdens de laserbehandeling geven we met de laser pulsen van energie aan de huid. Deze verbrijzelen de inkt in de huid zodat er hele kleine deeltjes ontstaan. Het lichaam ruimt deze deeltjes vanzelf op en voert ze af.

Wij gebruiken de medische laser van Quanta Laser Systems: Het model Q-plus C. Deze fabrikant ontwikkelt lasers voor ziekenhuizen en huidklinieken. Het is een van ‘s werelds meest gerenommeerde merken op het gebied van tatoeages verwijderen.

De voordelen van onze medische laser:

 • Gebruik van zuiver licht
 • De oppervlakte van onze laser-spot is ruim 10 keer groter dan bij andere merken
 • De behandeling duurt daarom 10 keer korter dan bij een cosmetische laser
 • De laser beschadigt de opperhuid niet
 • Geen littekens of pigmentverlies

Hoe moet ik me voorbereiden?

 1. Stel je tattoo 3 weken voor én na de behandeling niet teveel bloot aan UV licht (zon of de zonnebank). Met een zonnebrandcrème met een goede beschermingsfactor (SPF), liefst factor 50.
 2. Gebruik 2 weken voor de behandeling geen zelf bruinende crèmes.
 3. Heb je veel haar op het te behandelen gebied? Scheer dit op de dag van de behandeling zorgvuldig weg.

Wat gebeurt er tijdens de behandeling?

 1. Voor de behandeling koelen wij de huid met een Icepack.
 2. De behandeling met het Quanta Laser Systeem duurt kort: gemiddeld tussen de 5 en 15 minuten.
 3. Na de behandeling smeren we je tattoo in met Alhydran, een zalf die de huid verzorgt en herstelt. Wij rekenen voor een tube van 30 ml € 15,00 of voor een kleine verpakking € 2,00. De keus is aan jou, maar de zalf is verplicht i.v.m. de garanties die wij bieden.
 4. Na elke behandeling krijg je onze nazorg flyer mee naar huis.
 5. Indien gewenst kun je een Icepack huren, wij vragen hiervoor € 5 borg. Zo ruilen we elke keer een Icepack om en heb je weer een ijskoude mee naar huis om na te koelen.

Is de laserbehandeling pijnlijk?

Iedereen heeft een andere pijngrens. Sommige mensen ervaren snel pijn, anderen minder snel. Onze klanten omschrijven het gevoel bij het laseren vaak als een elastiekje dat tegen je huid wordt geschoten. Na de behandeling voelt je tattoo aan als een schaafwondje.

Als je de reviews leest zie je dat veruit de meerderheid het mee vindt vallen. Sommigen zeggen zelfs helemaal geen pijn te voelen. Het gevoel hangt sterk af van de plek waar de tattoo zit. Heb je bijvoorbeeld een tattoo op je ribben of op je vingers? Dan is dit gevoeliger dan bijvoorbeeld op je schouder of op je bovenarm.

dr Numb zalf als je pijnloos wilt laseren

Meer lezen over pijnvrij laseren

Pijnvrij laseren kan dat?

Absoluut, je kunt je tattoo insmeren met verdovende zalf, dan voel je helemaal niets! Dan is je huid gevoelloos. Hiervoor dien je wel ruim een uur van te voren speciale verdovende zalf aan te brengen.

Wanneer je nauwgezet de instructies volgt van de verdovende zalf voel je echt helemaal niets. Het vergt wel wat voorbereiding.

Het is niet een kwestie van snel even insmeren vlak voordat je een afspraak hebt. Je moet ruim 1 uur van te voren de zalf 1 mm dik aanbrengen en vooral niet uitwrijven. Vervolgens goed luchtdicht afplakken met huishoud folie zodat het warm wordt en de zalf diep in de huid kan trekken. Let op: breng je het te dun aan dan werkt het niet. Breng je het te laat aan dan werkt het ook niet.

Doe je alles volgens de aanwijzingen: dan werkt het waanzinnig en voel je helemaal niets. Wij raden dan ook aan om het eerst een keer uit te proberen voordat je je laserbehandeling hebt. Zo kan je zelf ervaren of jij aan een uur genoeg tijd hebt of dat je het misschien langer dan een uur moet laten intrekken, of dat je het misschien nog dikker moet aanbrengen. Maar nogmaals: doe je alles goed dan werkt het super en voel je niets!

Overtuigd?! Maak vandaag nog een

Tattoo No More © 2021 - alle rechten voorbehouden Colofon